|
Arthur Conan Doyle "The complete Sherlock Holmes"
Zebrane w jednym obszernym tomie wszystkie powieści i opowiadania, w których niestrudzony detektyw, sir Sherlock Holmes wraz z dr Watsonem ścigają...
czytaj więcej
|
Mark Frost "Lista siedmiorga"
Sprawnie napisany, trzymający w napięciu thriller kryminalny ze sporą porcją okultyzmu i metafizyki. Wśród „efektów specjalnych”, oprócz seansów spirytystycznych, szokujących pokazów czarnej magii i spisku...
czytaj więcej
|
Arthur Conan Doyle "Le Chien des Baskerville"
Kolejne śledztwo prowadzi Holmesa i Watsona na bagna Devonshire, gdzie, jak głosi legenda, grasuje krwiożerczy piekielny pies, odwieczny prześladowca miejscowego rodu Baskerville’ów. Gdy w tajemniczych...
czytaj więcej
|
ulian Barnes "Arthur & George"
Pierwszy z tytułowych bohaterów – Arthur Conan Doyle, lekarz i pisarz, wiedzie szczęśliwe, spokojne życie, ciesząc się uznaniem i sławą. Drugi to George Edalji, syn pochodzącego z Indii...
czytaj więcej
|
Arthur Conan Doyle "Studium w szkarłacie"
Książka podzielona jest na dwie części, z zastosowaniem techniki „opowiadania w opowiadaniu”. W pierwszej dowiadujemy się o szczegółach zbrodni w pewnym niezamieszkanym domu i żmudnego śledztwa. W części drugiej...
czytaj więcej
|
|
Elżbieta Wasiuczyńska "Mój pierwszy alfabet"
Na każdej stronie dziecko poznaje jedną literę. Jest to jednak nie tylko...
czytaj więcej
|
Monika Krajewska, Bogusław Orliński "Mój młodszy brat"
Mój młodszy brat to pierwsza polska książka edukacyjna dla dzieci...
czytaj więcej
|
Beata Ostrowicka
"Wyć się chce"
Julka chodzi do drugiej klasy gimnazjum. Jest zwykłą dziewczyną, która ma problemy...
czytaj więcej
|
Markus Zusak
"Złodziejka książek"
Liesel Meminger jest biedną dziewczynką. Jej ojciec nie żyje, brat również umiera, a matka musi ją oddać ...
czytaj więcej
|
Ewa Nowak
"Bardzo biała wrona"
Natalia rozpoczyna naukę w jednym z warszawskich liceów. W szkole poznaje...
czytaj więcej
|